top of page

PADI Rescue course (Reddingscursus)

Wellicht wel de leukste en uitdagendste cursus die er is.

De PADI Rescue Diver-cursus is een opwindend avontuur waarbij het welzijn van mededuikers centraal staat. We bereiden je voor om te reageren op duiknoodsituaties, of ze nu ernstig of minder ernstig zijn, met behulp van verschillende technieken. Het draait allemaal om het worden van een duikheld!
 

Hier is een glimp van de spannende onderwerpen waarin je duikt tijdens deze cursus:
 

 1. Het Ontdekken van Stress: Heb je ooit willen leren hoe je een kalm en geruststellend persoon kunt zijn onder water? Je leert hoe je tekenen van stress, vermoeidheid en paniek bij je mededuikers kunt herkennen en hoe je kunt helpen om hen weer op het goede spoor te krijgen.
   

 2. Omgaan met Apparatuurproblemen: Duiken is leuk, maar soms kan duikuitrusting ondeugend zijn. Jij wordt de persoon die duikers assisteert wanneer hun apparatuur besluit een beetje lastig te zijn, ervoor zorgend dat ieders veiligheid gewaarborgd blijft.
   

 3. Meester in Noodvoorbereiding: We leren je de kunst van het voorbereid zijn op het onverwachte. Je ontdekt de geheimen van het opstellen van noodplannen en hoe je snel kunt reageren wanneer verrassingen op je pad komen.
   

 4. Heldenmoed in het Water: Bereid je voor op onderwater- en oppervlakteheldendaden! Je oefent verschillende reddingstechnieken onder water en aan de oppervlakte, waaronder het veilig naar de oppervlakte brengen van een duiker en hen helpen terug te keren naar de kust of een boot indien nodig.
   

 5. Het Mysterie van Vermiste Duikers: Duik in de intrigerende wereld van vermiste duikers! Je leert technieken voor het omgaan met situaties waarin een duiker niet kan worden gevonden en hoe je zoek- en bergingsinspanningen kunt organiseren.
   

 6. Snel Denken en Problemen Oplossen: Reddingsduikers moeten snel denken en onder druk wijze beslissingen nemen. Je ontwikkelt de superkracht om verschillende uitdagingen te beoordelen en met vertrouwen op te lossen.
   

 7. Bewusteloze Duikers Weer Laten Herleven: Ontdek de kunst van het verlenen van eerste hulp aan een bewusteloze duiker, zowel onder water als boven de oppervlakte, en red mogelijk de dag!
   

Of je nu 12 jaar of ouder bent, deze cursus belooft een opwindende ervaring te zijn. Het rust je niet alleen uit met onschatbare vaardigheden, maar brengt ook een gevoel van camaraderie onder duikers, terwijl je de vertrouwde duikheld van je groep wordt. Duik in, heb plezier en word een duikredder van buitengewone klasse!

 

Rescue Cursus = 10000THB (€277)

bottom of page