top of page

PADI EFR (emergency first response) EHBO & Reanimatie cursus

In deze cursus vergroot je je zelfvertrouwen in het helpen van anderen. Want wat is er mooier dan het helpen of het redden van iemands leven. 

De PADI Emergency First Response opleiding is een opleiding waarvoor we niet het water in hoeven. Je leert tijdens deze opleiding hoe je hulp aan mensen kan bieden die in een (levens) bedreigende situatie verkeren (primaire preventie maatregelen). Daarnaast krijg je ook het vervolg op de primary care (secundaire preventie maatregelen). Je leert hoe je verdere hulp kunt voortzetten tot de hulpdiensten arriveren.

 

Ook leer je om te gaan met een AED (Automatische Externe Defribillator), wat je moet doen als iemand geen hartslag heeft (reanimatie en hartmassage geven) en hoe je (ernstige) bloedingen moet behandelen.

 

Deze opleiding is niet alleen bedoeld voor duikers. Ook niet duikers kunnen deelnemen aan deze opleiding. Het EFR brevet is een erkend eerste hulp diploma!

 

 

 

Onderwerpen die aan bod komen:

 

  • Primaire zorg (reanimatie) - Deze cursus brengt je de stappen en technieken bij om met levensbedreigende noodgevallen om te gaan. Je oefent acht vaardigheden voor hulpverlening aan patiënten die niet ademen, geen hartslag hebben, mogelijk een dwarslaesie hebben, in shock zijn of een ernstige bloeding hebben. Je leert hoe je moet reanimeren en de patiënt voortdurend moet monitoren om hem elke mogelijke kans op overleven te bieden als de medische hulpdiensten nog niet ter plaatse zijn.
     

  • Secundaire zorg (eerste hulp) - Aangezien veel medische condities niet levensbedreigend zijn en de medische hulpdiensten soms vertraging hebben of niet beschikbaar zijn, leert deze cursus je hoe je eerste hulp kunt bieden waarmee je pijn bij een patiënt kunt verlichten en de kans op verder letsel kunt verkleinen. Je leert diverse vormen van verwondingen en kwalen te herkennen en vast te stellen, en oefent verbinden en spalken.

Jong en oud, iedereen is welkom!
Duur van deze cursus is 1 dag. 


Gratis één nacht accommodatie inbegrepen 

EFR-Cursus = 4000THB (€105)

bottom of page